Foredrag - Rundt om Amagermaden - smagen af Dragør og Store Magleby

Holdet bag den lokalhistoriske kogebog, Amagermad, der i december sidste år blev udgivet af Dragør Lokalarkiv og Museum Amager, vil fortælle om Dragør og Store Maglebys helt forskellige vilkår. I skipperbyens små huse i Dragør med havet som udkomme og på de store gårde i Store Magleby, hvor amagerbruget var centralt, blev der lavet mad med hvert sit særpræg. Hanne Bendtsen, Tina Høegh Nielsen og Martin Hans Borg fortæl - ler også om indsamling og afprøvning af gamle lokale opskrifter, om kunstnerne bag bogens mange illustrationer og om arbejdet med at præsentere den tilberedte mad i de rette omgivelser. Midtvejs i løbet af aftenen bliver der serveret smagsprøver på et udvalg af kogebogens opskrifter. Har I ikke fået »Amagermad’en« i julegave, vil der være lejlighed til at købe den efter foredraget. Der er gratis adgang for alle, dog er øl og vand for egen regning. Museum Amagers støtteforeninger – Amagermuseets Venner, Danmarks Lodsmuseumsforening og Dragør Museumsforening – har arrangeret, kokkereret og bagt til denne aften.  

Foredraget finder sted i aulaen på Dragør Skole Syd, Vestgrønningen