Dyr på Amagermuseet

Hvad er en gård uden dyr? På Amagermuseet medvirker dyrene til at skabe liv og atmosfære på de gamle gårde. Dyrene er på museet fra maj til oktober, og børn og voksne kan komme helt tæt på besætningen og følge hverdagen. Dyrene er børnevenlige, men skal naturlig behandles med respekt. Gæs i flok hvæser, men de er heldigvis ufarlige!

I juli hjælper børnene vores dyrepasser med at holde styr på folde og hønsehus. Det er sjovt!

Besætningen består i 2020 af følgende dyr:  

Høns

I hønsegården ved Nordgård kan du se museets flotte høns. 

Vores lille hønseflok består af vores flotte hane Herman og vores fem høner. Vi har både høns af racen Orpington og Wyandotter. Vi håber at få kyllinger i år, men det afhænger helt af om nogle af hønerne lægger sig til at ruge æg ud. Det håber vi selvfølgelig. Hønsene kan besøges i hønsegården ved Nordgård. 

Geder 

På folden ved siden af den gamle museumsgård kommer der i begyndelsen af maj geder. 

Vi har igen i år lånt vores geder fra Bondegården i Urbanplanen. Gederne er af racen afrikansk dvægged, som er en mindre ged med et godt temperament. Vi har seks geder, og nogle af dem er kiddene fra sidste år. De er nu blevet store og frække. Gederne elsker selskab og kan besøges i folden ved den gamle museumsgård.

Gæs

Gåsen forbindes ofte med Dragør. Gæssene blev hvert forår fragtet med båd til Saltholm. Om efteråret kom de tilbage og gik frit rundt i gaderne i Dragør. De havde nogle kendetegn, så hver ejer kunne hente (og slagte) deres dyr, når det passede dem. Der findes stadig gåselemme (lidt større end kattelemme) mellem nogle af husene i Dragør. Om vinteren tog man gæssene ind i køkkenet, hvor de fik reder i de såkaldte gåsebænke. 

Den danske landgås er en middelstor gås, der ligner den vilde grågås, man kan se i naturen. Den er grå med hvid bug og gump. Næb og fødder er kraftig orange eller gule.

Gæs er meget årvågne og opmærksomme. Nogle steder har man holdt gæs som vagtdyr, da de med deres meget højlydte skræppen kunne advare, hvis der var ubudne gæster på færde. Gå en tur langs museets gåsefold, så forstår du hvorfor!

Minigrise

Vi har i 2019, som noget helt nyt, fået fire minigrise. En minigris er en fremavlet gris som er en blanding af flere racer for at holde dens størrelse nede. Grisene er i fuldvoksen størrelse meget mindre end en almindelig slagtegris og kommer kun op på at veje ca. 30-40 kg, hvor en almindelig gris godt kan veje 200 kg.

Grisene er tamme og elsker at blive kløet og børstet. 

Grisene kan besøges på vores store fold.